Monthly Archives:februar 2015

FOREDRAG/KURS

23 feb , 2015,
tanja
No Comments

Mandag 9.februar var det duket for heldagskurs for 10 erfarne ledere fra NLM. På toppen av høghuset med den råeste utsikten på Jæren, fant vi tonen mens vi jobbet med temaet raus ledelse, og hvordan klare lede våre medarbeidere ulikt. Det var inspirerende og givende å få jobbe så tett på en liten gruppe erfarne ledere.

 

Ellers har foredraget “ULIKE TYPER MENNESKER MED RAUSHET FOR HVERANDRE ” blitt delt opp til flere ganger i januar og februar 2015, og her har responsen vært strålende. Denne uken skal jeg endelig bidra i min egen kommune. Det er alltid ekstra stas, spennende og litt nervepirrende og by på seg selv i en sal full av kjente folk. Jeg gleder meg Nyland, Vestly, Maurtuå, Trollungene og Austbø barnehage 🙂

LEDERTRENING

feb , 2015,
tanja
No Comments

Som lokalavisen forteller om, er tilpasset ledertrening noe av det jeg får drive mye med. Februar hadde jeg oppstart av to store ledertrening-prosjekt. Her følger jeg opp pedagogiske ledere over et halvt år. Arbeidet foregår både i grupper og fast en-til en-veiledning, men mest av alt kreves det egeninnsats. Gleden over ny kunnskap har vært stor, og arbeidet har så langt blitt tatt i mot med iver og glød.

Ledelse er å oppnå resultater gjennom samhandling med andre. Selvledelse er ulike metoder for å lede seg selv. Det dreier seg om evnen å verdiforankre, planlegge og gjennomføre målrettet atferd. Alle pedagogiske ledere i prosjektet har siste måneden jobbet med verdier og målsettinger – og er nå i full gang med selvobservasjon. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

SPARRINGPARTNER

feb , 2015,
tanja
No Comments

SPARRINGPARTNER

Hele dette vår-halvåret er jeg jevnlig sparringpartner for tre dyktige ledere. Alle tre har forskjellig erfaring, kompetanse og utfordringer, men med et fellestrekk som er at de ønsker å lykkes som gode ledere. Annenhver uke møtes vi til gode samtaler der vi “kaster ball” vedrørende store og små utfordringer i hverdagen:

Hvordan gjennomføre en vanskelig samtale på en best mulig måte?

Hvordan skape gode relasjoner til de som gir meg mye mental motstand?

Hvordan bevare alle talentene?

Hvordan få mellomledere til å bli trygge og tydelige ledere?

….og mye, mye mer! Vi deler historier. Vi ler. Vi grubler, graver og spør. Vi henter opp krefter og energi. Vi tar valg. Vi klemmer , og jammen har det hendt vi gråter en skvett. Så går vi hjem  – forhåpenligvis litt klokere enn da vi kom, og gleder oss allerede til neste treff.

TAKK FOR TILLITTEN! Sparringpartner er en drømmejobb. Jeg FÅR vel så mye som jeg GIR.