Monthly Archives:mars 2015

KREATIV LEDER-REKRUTTERING

19 mar , 2015,
tanja
No Comments

En ny og spennende måte å finne de beste ledertalentene på:

I Stord manglet det ikke på gode pedagoger og flinke ledere, og det er den nye barnehagen TYSE/Prestagardskogen FUS barnehage glad for. De har nemlig satt seg som mål å være NORGES BESTE BARNEHAGE. Etter flere runder med spennende intervjuer er jeg ikke i tvil om at dette blir en fantastisk barnehage. En stødig daglig leder sammen med en engasjert nestleder kunne velge og vrake i talenter. En sjelden spennende rekrutteringsmetode, som anbefales videre.

Et flertall av søkere blei invitert til en kveld fylt med kreative prosesser. Først holdt jeg et foredrag som handler om hvordan lykkes i team :

ULIKE TYPER MENNESKER MED RAUSHET FOR HVERANDRE. Mennesker trenger å bli sett og verdsatt, og veien til resultater går gjennom relasjonene vi skaper. Vi bærer alle på en historie som påvirker og former verdier og livsvalg. Med raushet kan man maksimere både trivsel og muligheter. En god kultur vokser sterkt når vi går i flokk og bryr oss om hverandre.

Deretter blei søkerne delt i grupper der vi laget mat. Raus ledelse i lag med lederne observerte deltakernes rolle og initativ, samtidig som vi fikk mange gode samtaler i en uformell setting. De mest heldige gikk videre til enkeltsamtaler de neste dagene. Her var samtalen knyttet til foredraget, flettet inn med andre viktige faktorer.

Jeg gleder meg å følge denne barnehagen videre.