Monthly Archives:desember 2015

ALSAKER FJORDBRUK

9 des , 2015,
tanja
No Comments

Alsaker Fjordbruk er ett av de ledende oppdrettskonserna i Norge, når det gjelder produksjon av laks. Fokuset deres er å gjøre det de er best på!

 

Lørdag 5.desember hadde «høvdingen», Gerhard Meidell Alsaker, invitert alle sine ansatte med følge til julebord inkludert inspirasjonsforedrag fra RAUS LEDELSE. Jeg fikk en varm velkomst av feststemte og rause mennesker.

Menneskesynet mitt er at hvert menneske bærer på en historie som påvirker og former verdier og livsvalg, og med raushet kan man maksimere mulighetene.  Det var fullt på flyene hjem denne kvelden, og jeg fikk dermed noen timer ekstra i julestemte Bergen. Flere av deltakerne delte sine historier, og det slår meg hvor mye som bor i hvert enkelte utan vi ser det på utsiden.  Jeg reiste hjem med rørende historier og takknemlighet for livet.

REKRUTTERING

des , 2015,
tanja
No Comments

Å få de riktige menneskene i de ulike stillingene, er avgjørende for en god arbeidsplass. Etter 18 års erfaring som daglig leder, har jeg erfart å ansette masse kompetente og rause mennesker. Men, jeg har også vurdert feil, og ansatt folk som ikke har levert det som har blitt vist på intervju. Man kan aldri helgardere seg på å velge riktig, men et godt grunnarbeid og en ryddig og engasjerende prosess er et godt utgangspunkt. Jeg liker å lage en god stemning, som får kandidater til å slappe av. Da får vi ofte frem mennesket, og ikke bare kompetansen. Det har vært en glede å rekruttere pedagogiske medarbeidere denne uken 🙂

ULIKE TYPER MENNESKER MED RAUSHET FOR HVERANDRE

des , 2015,
tanja
No Comments

November avsluttet jeg med mitt mest populære foredrag “ulike typer mennesker med raushet for hverandre” for en flott barnehagegjeng fra Egersund. Hver gang jeg kjører dette foredraget, selger det til et nytt foredrag. Noen lurer på om jeg blir lei av å dele dette foredraget hver uke – men det er like nydelig hver gang. Når publikum blir beveget og responderer med latter og tårer, er det umulig å ikke kjenne på trivsel, lykke og takknemlighet. Foredraget inneholder alt jeg brenner for, pakket inn med en stor porsjon, humor, historier og selvironi.

 

Mennesker trenger å bli sett og verdsatt, og veien til resultater går gjennom relasjonene vi skaper. Vi bærer alle på en historie som påvirker og former verdier og livsvalg. Med RAUSHET og medmenneskelighet kan man maksimere trivsel og muligheter. Å verdsette ulikheter skaper vinnerkulturer, og vi har alle et ansvar å bidra.

 

Hvordan klare gå i flokk når vi er så ulike?

Hvordan verdsette ulikhetene?

Hvordan skape vinnerkultur SAMMEN?

Valg i hverdagen

Når motgangen kommer.

Verdier – holdninger – innstilling i hverdagen.

Å være rollemodell – å ha en rollemodell

Hva RAUSHET kan gjøre i en flokk

Rikdommens muligheter og rikdommens utfordringer