Monthly Archives:februar 2016

REKTORER, STYRERE, PED.LEDERE – FINNØY KOMMUNE

23 feb , 2016,
tanja
No Comments

 

LEDERDAG sammen med spennende ledere fra ulike øyer i Finnøy kommune. Dagen inneholdt:

 

Raus ledelse

Ulike typer mennesker med raushet for hverandre

Hvordan få laget å gå i flokk når vi er så ulike

Hvordan skape vinnerkultur

Når det sier «bang» og motgangen gjør vondt.

Hvordan lede i endringsprossesser?

Hvordan lede mine medarbeidere ulikt?

Valg i hverdagen.

Forventninger til lederollen.

Å være rollemodell/å ha rollemodell

Rikdommens muligheter og rikdommens utfordringer

KE AUTOMASJON

10 feb , 2016,
tanja
No Comments

 

Det mest intime foredraget jeg noen gang har hatt fant sted på et lite møterom på Bryne Kro hotell 9.februar 2016. Daglig leder i KE Automasjon, Thomas Liland Vik, hadde med seg 4 mellomledere på lederdag, og hadde bestilt inspirasjon fra RAUS LEDELSE. Når man kommer dirkete fra stor sal med masse  mennesker, er denne overgangen brå. Målet er å levere like bra i små grupper, som i store grupper. Både det fysiske rom og få mennesker “å spille på” gjør liten gruppe MYE mer krevende. En spennende utfordring som heldigvis blei godt motatt. Spennende å møte mennesker som jobber med et helt ulikt fag, men som likevel har mye felles å strekke seg mot, med tanke på menneskene man leder. Folk er folk!

“Takk i går for et inspirerende foredrag! Synes det gikk bra i en liten intim gruppe jeg – du får det nok ikke mindre og mer intimt enn dette. Du ble referert til på flere punkter senere på kvelden som viser at du ble satt pris på.

Du imponerte meg! Synes virkelig du har fått sving på foredraget ditt – jeg har hørt deg før (det var bra),  men nå var det en annen klasse.”

 

Thomas Liland Vik

Daglig leder

HMS-DAGER KLEPP KOMMUNE

feb , 2016,
tanja
No Comments

Klepp kommune avd.Helse og Velferd hadde invitert meg å snakke om godt arbeidsmiljø på sine to HMS-dager. Og for noen dager!!!! De ansatte lot seg raskt begeistre, noe som førte meg rett i flytsonen. Tilstedeværelsen, engasjementet og humøret i rommet fikk meg til å gi max, og det passet bra den dagen jeg bragte med egen kameramann, og min nære venninne som har lært meg alt om raushet.

“Fantastisk foredrag i dag! Interessant, spennende og viktig tema, av en sprudlende og engasjert Tanja! Tusen takk for latter og tankevekkere, og for at du byr på deg sjøl! Bruker gjerne flere fridager på å komme å høre på deg  (og ja, ulønnet til og med!)”

Ingrid Kaspersen.

LEDERE I TELECOMPUTING

feb , 2016,
tanja
No Comments

Ukas høydepunkt: Noen hadde “advart” meg mot “datanerder” men jeg hadde lite å frykte. De flinke IT-lederne fra TELECOMPUTING håndterte raus ledelse-foredraget med engasjerte og våkne blikk. Gruppearbeidet med fokus på skutas fremtid blei løst på en glitrende måte. Sjeldent har jeg sett så innholdsrikt og tydelige arbeid. Og ennå mer imponerende: “leder-nerdene” leverte kreativt TAKK FOR SAMARBEID!

I STALLEN TIL “LYSE ØYEBLIKK”

feb , 2016,
tanja
No Comments

“Tanja Bø Uggerud byr på seg selv med sterk tilstedeværelse og høyt engasjement, krydret med litt befriende galskap!

Foredragene hennes gir rom for både latter, tårer og ettertanke.
Tanja har 18 års erfaring som leder, og har holdt foredrag om hvordan få et best mulig arbeidsmiljø siden 2007.

Denne strålende damen og friske pustet kan bookes via Lyse Øyeblikk.”

Hilsen Silje Opofte, daglig leder i LYSE ØYEBLIKK

ØLEN

feb , 2016,
tanja
No Comments

En hel kursdag sammen med engasjerte mennesker i Ølensjøen barnehage. Om ikke det eneste hotellet i Ølen var særlig å skryte av, var kursdagen sammen med dyktige ansatte en skikkelig opptur.

SKUDESNESHAVN og STORD

feb , 2016,
tanja
No Comments

Hele uke 3 tilbragte jeg i Skudesneshavn og på Stord. En sjelden flott vinteruke fikk vist Vestlandet fra sin beste side. Skudesneshavn var som en drøm i den gamle bydelen med hvite trehus, og trange gater, og ansatte i Fladeberg barnehage gav meg så utrolig mye. Etter foredrag reiste en av de ansatte seg og lurte på om jeg kunne kjøre samme foredraget – en gang til! Et herlig spontant kompliment!

Stord har gitt meg mange gode opplevelser det siste året. Blitt glad i både by, folk og ikke minst hotell. Stord hotell har visjonen: – Eit besøk du vil hugse! Og disse lever VIRKELIG opp til det de lover! Sjelden fantastisk hotellopplevelse hver eneste gang.

Foredrag blei levert til Kåreviksmarka, Sagvåg, Valvatna og Sævarhagen  barnehage – og jeg fikk et minnerikt møte med mange flotte mennesker.

Måken barnehage i vakre Sirevåg

feb , 2016,
tanja
No Comments

Midten av januar fikk jeg et flott møte med ansatte i Måken barnehage på Sirevåg. Barnehagen hadde et unikt flott bygg plassert i de vakreste omgivelser rett ved havet.  Foredraget “Ulike typer mennesker med raushet for hverandre” blei godt tatt i mot.

Kafe Jærbuen

feb , 2016,
tanja
No Comments

Kafe Jærbuen sørger for at dei mest kresne ganer får ein matopplevelse som gir mersmak, og fredag 8.januar var det tid å få nyte litt selv blant gode kolleger. Den flotte sjefen, Jette, inviterte til GREASEparty. Før festen startet fikk RAUS LEDELSE bidra med en faglig bit om godt arbeidsmiljø. Det var lett å kjenne at denne arbeidsplassen var proppfull av god kultur og rause mennesker.