Monthly Archives:april 2018

Livsmestring. Nytt foredrag for barnehageansatte.

13 apr , 2018,
tanja
No Comments

I følge ny rammeplan skal barnehagen bidra til barns livsglede, livsmestring og følelsen av egenverd. Det er store ord.Hva betyr dette, og hvordan skape en felles forståelse for de ansattes arbeidsmåter?

Vi kan starte ved å utfordre egen praksisutøvelse.

Vi møter barn med forskjellige forutsetninger, perspektiver og erfaringer. Foreldre og kolleger med ulike personligheter, holdninger og verdier.

Ulikheter er styrke.

Ulikheter er glede.

Ulikheter er frustrasjon.

Med raushet og nysgjerrighet kan man maksimere mulighetene.

Fremtidens barnehager trenger ansatte med et bevisst forhold til egen rolle som proff i relasjoner med barn. Med blikk for barnets utvikling trenger vi et mannskap med engasjement, mot og lyst.

Bli med og sett fotavtrykk.

NÆRVÆRPROSJEKT KLEPP KOMMUNE

2 apr , 2018,
tanja
No Comments

ETT ÅR samarbeid med en flott gjeng. Miljøtjenesten i Klepp satser på NÆRVÆR. I dette prosjektet har vi jobbet med relasjoner, kultur og holdninger. Kommunikasjon, team og raushet. Ansvar og forventninger. Det har vært en spennende reise.
På bakgrunn av dette prosjektet har jeg nå skrevet dette foredraget:

ELEFANTEN I ROMMET
Et foredrag om nærvær. Alle ser elefanten, men ingen tør å peke. Vår generøse velferdssystem blir heldigvis brukt mest til de som fortjener det, men dessverre også misbrukt av alt for mange. Det har utviklet seg aksept for fravær om man er sliten, har sovet dårlig eller kranglet med sjefen. En praksis der «alle» får sykemelding av legen hvis de selv mener at de trenger den. Et vanskelig tema å berøre i redsel for å såre noen. Men om vi ikke gjør noe med holdningene våre, vil vi alle en dag få det vanskeligere.
Det er på tide å synliggjøre holdningen vår til fravær!
Parallelt vil arbeid med kultur og relasjoner ha effekt på nærværstatestikken. En arbeidsplass med glede, trivsel og sterke relasjoner – gjør folk friskere.

DAMENES AFTEN M44 – KVINNEDAGEN

apr , 2018,
tanja
No Comments

Det blei LIVSGLEDE og fest da 180 damer møttes til «Damenes Aften» på selveste KVINNEDAGEN!

Inspirasjonsforedag med bestillingen: Få 180 damer til å fly 🙂

SPONSORTREFF NÆRBØ IL

apr , 2018,
tanja
No Comments

Foredrag for alle sponsorer til Nærbø IL:

“Få deg en kickstart på dagen på selveste Kvinnedagen med fyrverkeriet Tanja Bø Uggerud!

Tanja fra RAUS LEDELSE kommer å holder et foredrag det lukter svidd av. Hennes energiske foredrag om nettopp RAUS LEDELSE vil gi deg en kickstart på dagen.”

«10 poeng for dagens nettverkstreff. Tanja var et fyrverkeri-noe av det beste jeg har vært på. Mvh Henrik Stokkeland»

LEDER COACHING

apr , 2018,
tanja
No Comments

Hver dag kommer over 13 000 barn til en av 175 FUS-barnehager over hele landet. Det er en enorm tillitserklæring. FUS barnehagene har ansvaret for det kjæreste du har, og de jobber hver eneste dag for at barn skal få den beste barndommen en barnehage kan medvirke til.

FUS har i denne anledning valgt å bruke meg som fast ledercoach I 2018 for de daglig lederne som trenger ekstra oppfølging.

KAFE JÆRBUEN

apr , 2018,
tanja
No Comments

På kvinnedagen fikk jeg den ære å bidra med inspirasjonsforedrag om relasjoner, team og ansvar for alle ansatte på cafe Jærbuen.

STORJOBB FOR FUS

apr , 2018,
tanja
No Comments

Hver dag kommer over 13 000 barn til en av 175 FUS-barnehager over hele landet. Det er en enorm tillitserklæring. FUS barnehagene har ansvaret for det kjæreste du har, og de jobber hver eneste dag for at barn skal få den beste barndommen en barnehage kan medvirke til.

Dessverre skjer det at noen barnehager ikke leverer etter forventninger og krav, og det er her FUS leier inn meg (Raus ledelse). I 2017 blei jeg leid inn i en stor barnehage med 180 barn fordelt på to bygg. Her skulle jeg kartlegge og sette inn raske tiltak – og deretter hjelpe de ansatte å bygge stein på stein over tid. I utgangspunktet et tidsperspektivet 5 måneder, men endte til slutt opp med 13 måneder. Da hadde vi sammen bygget et plattform for fremtiden. Vi jobbet med bedriftskultur, relasjoner, relasjonel oppmerksomhet, teamjobbig/teamfølelse, organiseringsmetoder, ledelse, ansvar, flyt og EN-skute-tenkning.