Monthly Archives:november 2019

Universitetessykehuset i Stavanger

27 nov , 2019,
tanja
No Comments

Gjennom hele året har jeg levert foredrag på ulike avdelinger på universitetssykehuset i Stavanger. Hvert eneste foredrag har solgt et nytt foredrag, og jeg har ennå flere på listen. Det kjennes godt at budskapet mitt om ulike typer mennesker, relasjoner, holdninger og kulturarbeid slår så godt an blant leger, sykepleiere, barnepleiere, verneombud, veiledere, fagutviklere, ledere og psykologer. Alle med en meningsfull jobb. Det de alle har til felles er tett arbeid med mennesker, og derfor blir foredraget mitt tatt i mot med stor glød og engasjement. Relasjoner er livets viktigste oppgave. Vi bærer alle på en historie som påvirker verdier, holdninger og livsvalg. For å lykkes med mennesker må vi ha kunnskap hvordan håndtere ulikheter.

Gode refleksjoner sammen med nysgjerrige fagfolk som stiller gode spørsmål har vært virkelig givende.

Stavanger kommune

nov , 2019,
tanja
No Comments

Inspirasjonsdag for opplæringskontor og veiledere i Stavanger kommune💃
MYE Tanja
STORT engasjement 
MANGE refleksjoner
LITT provokasjon
MYE latter
NOE tårer
MASSE ettertanke

STOR takknemlighet fra MEG til et av årets beste publikum når vi etter 6 timer avsluttet med stående trampeklapp.

Takk for tilliten 

FAGHELG med Leiknes FUS barnehage

nov , 2019,
tanja
No Comments

Haaheim gård på Tysnes – et facinerende paradis for øyet, sjelen og ganen❤️ Leiknes FUS barnehage varmer og imponerer med stort faglig engasjement og en kveld der alle bjudet på med hysterisk morsom underholdning, dans og røverhistorier. Et inkluderende og nært samhold. Det var ikke en eneste gjest som ikke ble smittet av smil, latter og livsglede

Askøy kommune – planleggingsdag

nov , 2019,
tanja
No Comments

LIVSMESTRING
– for små og store

I følge Rammeplanen skal barnehagen bidra til barns livsglede, livsmestring og følelsen av egenverd. Dette er store ord. Hva betyr det i praksis, og hvordan skal vi skape en felles forståelse for hvordan de voksne i barnehagen skal jobbe med dette?

En god start er å utfordre vår egen praksisutøvelse. Vi møter barn med forskjellige forutsetninger, perspektiver og erfaringer. Vi møter også foreldre og kolleger med ulike personligheter, holdninger og verdier. Hvordan møter vi dem?

Ulikhet er styrke

Ulikhet er glede

Ulikhet er frustrasjon!

Med raushet og nysgjerrighet kan vi lære oss å se mulighetene i stedet for begrensningene. Fremtidens barnehager trenger ansatte med et bevisst forhold til sin egen profesjonelle rolle i relasjoner med barn. Med blikk for barnets utvikling trenger vi voksne med engasjement, mot og lyst. Åpent, «usminket» og med glimt i øyet får du bli med på en inspirerende reise som vil vekke både latter og tårer, og som garantert vil gi deg ny kunnskap og masse inspirasjon!

Kleivane, Austrått og Figgjo barnhagene samlet på Grand hotell, Egersund

nov , 2019,
tanja
No Comments

Tre barnehager som nå har slått seg sammen i en drift. Flott gjeng med stort engasjement både på foredrag og i refleksjonsgrupper. I fjor jobbet jeg med samme gruppe med foredraget jeg har solgt mest: “Ulikheter som styrke”. I år tok vi opp tråden og gikk mer inn i kjernen på relasjoner, holdninger, kommunikasjon og tilbakemeldingskultur – og linket det opp mot det viktigste – barna.

Barnehagen skal bidra til barnas trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverd og forebygge krenkelser og mobbing

Barnehagen skal være et trygt sted der barna kan prøve ut ulike sider ved samspill, fellesskap og vennskap. Barna skal få støtte i å mestre motgang, håndtere utfordringer og bli kjent med egne og andres følelser.

Stavanger SFO-er samlet i ny Aula Eiganes skole

nov , 2019,
tanja
No Comments

Ulikheter som styrke.

Ulikheter er glede.
Ulikheter er styrke.
Ulikheter er frustrasjon.
Med raushet kan man maksimere mulighetene.
Mennesker trenger å bli sett og verdsatt, og veien til resultater går gjennom relasjonene vi skaper. Vi bærer alle på en historie som påvirker og former verdier og livsvalg, og holdningene våres ligger til grunn for våre handlinger. For å lykkes med mennesker må vi ha kunnskap hvordan håndterer ulikheter. Relasjoner er livets viktigste oppgave.

Konferansier for Se Meg-organisasjonen

26 nov , 2019,
tanja
No Comments

Konferansier på SE-MEG- arrangement. Søndagsjobbing med mening❤️

Oddbjørg Vigrestad Mellemstrand mistet mannen sin i sykdom. Plutselig alene med tre små barn❤️

Noen mennesker bruker sorg og fortvilelse til å bli en ildsjel som gjør en forskjell for mange andre🙏❤️

Se-Meg-organisasjonen ønsker å gjøre en forskjell for barn og ungdom som er i ulike pårørendesituasjoner med sine nærmeste🙏

Se meg- organisasjonen holder til på perrongen på Vigrestad stasjon:

Livet er en reise
-og på livets reis må en stoppe på ulike stasjoner

Se Meg Stasjonen
-skal være et godt stoppested når livet utfordrer

Et stoppested
-og ikke en endestasjon

Et sted hvor man kan kjenne på
-felleskap og gode hverdagsøyeblikk, mestring, håp
– og få redskaper til å møte LIVET❤️

I dag samlet vi inn 262.000🙏