Siste nytt

NÆRVÆRPROSJEKT KLEPP KOMMUNE

2 apr , 2018,
tanja
No Comments

ETT ÅR samarbeid med en flott gjeng. Miljøtjenesten i Klepp satser på NÆRVÆR. I dette prosjektet har vi jobbet med relasjoner, kultur og holdninger. Kommunikasjon, team og raushet. Ansvar og forventninger. Det har vært en spennende reise.
På bakgrunn av dette prosjektet har jeg nå skrevet dette foredraget:

ELEFANTEN I ROMMET
Et foredrag om nærvær. Alle ser elefanten, men ingen tør å peke. Vår generøse velferdssystem blir heldigvis brukt mest til de som fortjener det, men dessverre også misbrukt av alt for mange. Det har utviklet seg aksept for fravær om man er sliten, har sovet dårlig eller kranglet med sjefen. En praksis der «alle» får sykemelding av legen hvis de selv mener at de trenger den. Et vanskelig tema å berøre i redsel for å såre noen. Men om vi ikke gjør noe med holdningene våre, vil vi alle en dag få det vanskeligere.
Det er på tide å synliggjøre holdningen vår til fravær!
Parallelt vil arbeid med kultur og relasjoner ha effekt på nærværstatestikken. En arbeidsplass med glede, trivsel og sterke relasjoner – gjør folk friskere.