Om RAUS LEDELSE

RAUS LEDELSE eies og drives av Tanja Bø Uggerud

 

Jeg er kjent for å være et stort FYRVERKERI på scenen,

med sterk tilstedeværelse, høyt engasjement –

krydret med litt befriende galskap!”

 

_M1A8616Jeg er utdannet førskolelærer med viderutdannelse i småskolepedagogikk fra høgskolen i Agder, og ledelse fra BI Stavanger. Jeg har 19 års erfaring som daglig leder/styrer, og har ledet mellom 20-60 mennesker i både private og kommunale barnehager fra nord til sør.

Foredrag har jeg holdt siden 2008, og fra 1.januar 2015 på heltid. RAUS LEDELSE leverer foredrag, kurs og ledertrening både til barnehager, næringsliv og andre offentlige instanser. Innholdet som har en rød tråd på relasjoner og ulikheter som styrke, passer inn i alle bedrifter som er opptatt av et godt arbeidsmiljø.

Vi trenger alle å bli sett og verdsatt, og veien til resultater går ofte gjennom relasjonene vi skaper. Hvert menneske bærer på en historie som påvirker og former verdier og livsvalg. Med raushet, mangfold og en god porsjon humor, kan man maksimere trivsel og muligheter, og vi har alle et ansvar å bidra.

I lederrollen er jeg opptatt av at man kan både utfordre, stille krav, være tydelige og strategiske, men samtidig vise varme og omsorg. Her deler jeg både suksesshistorier, men også fortellinger om motgang, nederlag og skam etter å ha mislyktes.

Jeg brenner sterkt for samfunnsutviklingen, og stiller spørsmål rundt det jeg kaller rikdommens utfordringer.  “Problemer” som kommer som følge av velferd og rikdom. Mennesker i verdens beste land, som har blitt mer opptatt av hva vi har krav på, enn hva vi kan gi. Vår generøse velferdssystem blir heldigvis brukt mest til de som fortjener det, men dessverre også misbrukt av alt for mange. Det har utviklet seg aksept for fravær om man er sliten, har sovet dårlig eller kranglet med sjefen. En praksis der «alle» får sykemelding av legen hvis de selv mener at de trenger den. Et vanskelig tema å berøre i redsel for å såre noen. Men om vi ikke gjør noe med holdningene våre, vil vi alle en dag få det vanskeligere.